Notenhoekjes

FrühstückMittagsAbendsZwischenmahlzeit

Zubereitungszeit: 30 Minuten

Rezeptbild

INGREDiËNTEN

100gvolkorentarwemeel
50groggemeel
1⁄2TLbakpoeder
65gvruchtensuiker
3 scheutjes natrena Chef vloeibaar
  Vanillearoma
1 Ei
50glight margarine om te bakken (Beleg)
  Natrena chef vloeibaar (Beleg)
5ELmagere melk (Beleg)
50ggehakte hazelnoten (Beleg)
50gpittige havermout (Beleg)
1 handje rozijnen (Beleg)
1ELmyline® choco-eiwit (Beleg)
1ELmyline® vanille-eiwit (Beleg)

Zubereitung

meel en bakpoeder goed mengen en op een tafelblad zeven. in het midden van het meel een kuiltje indrukken.

Vruchtensuiker, zoetstof, vanillearoma naar wens en het ei toevoegen. Alle ingrediënten met een deel van het meel

verkneden. margarine koud en in kleine stukjes op het deeg doen. Het geheel snel tot een glad deeg maken. een

bakblik met bakpapier neerleggen. Het deeg op het bakblik doen, tot een rechthoek van 32 x 24 cm uitrollen en met de jam besmeren. De margarine, vruchtensuiker, choco- en vanille-eiwit samen met de melk in een pan verhitten. De

hazelnoten, havermout en rozijnen erdoor roeren en iets laten afkoelen. Het afgekoelde mengsel gelijkmatig over

het deeg verdelen. eventueel voor het deeg een stuk gekreukeld aluminiumfolie leggen. De notenhoekjes 20 minuten op 200 °C in de voorverwarmde oven bakken. Het gebak iets laten afkoelen en in 9 driehoeken snijden.


Nährwerttabelle

Tipp

notenhoekjes lauw invriezen, dan smaken ze na het ontdooien nog ovenvers.